T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / ÇİNE - Mustafa Türkoğlu Ortaokulu

Bilişim Haftası

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası (1-7 Mayıs) ülkemizde "Bilişim Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bilişim, bilgi dünyası ile teknoloji arasında bağlantı sağlayan etkendir. Bu sebeple teknoloji ve internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bilişim haftası kutlu olsun...

 İlim Çin’de olsa gidip alın. (Hadis-i Şerif)

Hayatta en hakiki mürşid ilimdir, fendir. (Mustafa Kemal Atatürk)

İlim ve sanat iltifat görmediği yerden göç eder. (İbn-i Sina)

 

 

BİLİŞİM NEDİR?

 

Bilişimi, bilgi ve teknolojinin birlikte kullanılmasıyla elde edilen sonuçlar olarak tarif edilebiliriz. İngilizce Information Tecnology (IT) teriminin Türkçe karşılığı olarak bilişim veya bilgi teknolojileri terimi kullanılmaktadır.

14-05-2024

 

Bilgisayarların yararlı olarak kullanılması gerekir. Bilgisayar ile saatlerce oyun oynamanın, sosyal medya uygulamalarında saatlerce vakit geçirmenin bilişime hiçbir katkısı yoktur. Bunlarla sadece iyi bir bilişim tüketicisi olabiliriz.

Bilgisayar bilmek bilgisayar oyunlarını çok iyi oynamak değildir.

Bilişim toplumu bilgisayar oyunlarını çok iyi oynamak ile sağlanmaz. Bilgisayar programlarını kullanmayı öğrenmeli; işimizi ve hayatımızı kolaylaştıracak şekilde bilgisayar kullanmayı bilmeliyiz.

 

Bilişim haftası, bilgisayardan doğru şekilde faydalanmayı, bilgi toplumu olmanın gereklerini yerine getirmeyi öğrenmemize yardımcı olmak için kutlanmaktadır.

 

İNTERNET KULLANAN ÇOCUKLAR NELER YAPMALI?

 

1. İnternette sohbet ederken ya da mektup yazarken; adınız, soyadınız, adresiniz, telefon numaranız gibi kişisel bilgilerinizi ve kredi kartı numaranızı asla vermeyin. Parolanızı söylemeyin.

 

2. İnternette ailenizle birlikte gezinin veya ziyaret ettiğiniz siteleri ailenize söyleyin. Hiçbir şeyi ailenizden saklamayın.

 

3. Ailenizin onayı olmadan; internette tanıştığınız hiç kimseyi aramayın ve kimseyle buluşmayın. Onlara hiçbir şey göndermeyin. Size herhangi bir şey gönderirse ailenize söyleyin.

 

4. Ailenizle konuşmadan internet aracılığıyla sorulan sorulara cevap vermeyin. Hiçbir formu doldurmayın ya da hiçbir yarışmaya katılmayın.

 

5. Hiçbir tartışmaya ya da kavgaya katılmayın.

 

6. Eğer hoşlanmadığınız bir şeye rastlarsanız, geri tuşuna basın ya da oturumdan çıkın.

 

7. İnternette iyi bir dil kullanın ve nazik olun. Sadece şaka yapıyor olsanız bile kimseyi korkutmayın ya da tehdit etmeyin.

 

8. Ailenizin sizin güvenliğinizi ve sağlığınızı düşündüklerini bilin. Bilgisayar ve İnternetle ilgili kurallara uyma konusunda ailenizle işbirliği içinde olun ve başınıza ne gelirse gelsin onlara söyleyin.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.05.2024 - Güncelleme: 16.05.2024 11:58 - Görüntülenme: 80
  Beğen | 0  kişi beğendi